24 Aralık 2012 Pazartesi

Windows 7′de Yerel Bölüm Oluşturma – Resimli Anlatım !


ARKADAŞLAR RESİMLERİ BULAMADIM DEMEYİN RESİMLER EN ALTTADIR.
Merhabalar arkadaşlar.Bilgisayarınıza virüs girdi veya bilgisayarınız ağırlaştı.Sizde format attınız ancak sadece Yedel Disk C’yi oluşturdunuz ancak Yerel Disk D’yi açmayı unutunuz mu?
Bilgisayarı tekrardan formatlamanıza veya ekstradan bir program kullanmanıza hiç gerek yok.Windows 7′nin kendi bölüm oluşturma özelliğini kullanabilirsiniz.
Nasıl mı? İşte Böyle .. Resimli anlatımdır.Lütfen resimleri inceleyerek bu işlemi yapınız ve bilgisayarınızın yedeğini alınız.

Açıklama ve Resim 1
Masaüstünde bulunan Bilgisayar‘ıma sağ tuş tıklayın ve Yönet‘e girin.

Bu adımı gerçekleştirdiyseniz eğer,sizi 2. resime davet ediyorum.

Açıklama ve Resim 2
Yönet’e girdikten sonra solda bulunan komut listesinde Depolama altındaki Disk Yönetimi kısmına giriniz.
Bu adımda aklınız karışmasın.Benim bilgisayar bölüm ayrı olduğu için bu şekildedir.Sizde Sadece (C:) bölümü görünecektir.

Bu adımıda tamamladıysak sizleri 3. resime davet ediyorum.



Açıklama ve Resim 3
Bölümünüz ayrı olmadığı için sadece (C:) kısmını göreceksiniz.Bu (C:) bölümüne sağ tuş tıklıyorsunuz ve Birimi küçült seçeneğine tıklıyorsunuz.Burada sizden beklemenizi isteyecek sistem.Biraz bekleyiniz ..

Bu pencerede Windows 7 size C’deki sistemin haricinde kullanabileceğiniz alan boyutunu söylemektedir.Siz ona göre bölüm boyutunu ayarlayıp kısacaksınız.
Bu adımıda geçtiysek 4. Resime davet edeyim sizleri.

Açıklama ve Resim 4
Yukarıdaki adımıda tamamladıktan sonra (C:)’nin hemen yanında yeni bir kısım geldiğini göreceksiniz.Bu kısıma tıklayın ve Yeni Basit Birim seçeneğine tıklayın.
Bu adımıda yerine getirdiysek eğer,Resim 5′e davet ediyorum siz değerli ziyaretçilerimizi..



Açıklama ve Resim 5
Karşınıza “Yeni Basit Birim Sihirbazı” isimli bir pencere çıkacak.Bu pencerede İleri seçeneğini kullanarak bir sonraki adıma geçelim.
İleri dedikten sonra karşınıza gelecek pencerede yapacağınız resim 6′da yazmaktadır.

Açıklama ve Resim 6
Karşınıza yukarıdaki adımın devamı gelecektir.Burada Windows 7 zaten kendisi birim boyutunu ayarlayıp size gösterecektir.Siz değişikli yaparak ve yapmayarak İleri seçeneğini tıklayın.

Bu adımıda sorunsuz tamamladıysak Resim 7′e geçelim.

Açıklama ve Resim 7
Karşınıza yine yukarıdaki adımın devamı gelecektir.Bu kısımda ayıracağınız bölümün hangi harf ile adlandırılmasını istediğinizi soruyor ve en uygun sürücü harfini yazıyor.Harf seçme kısmından sizde seçebilirsiniz veya bunu sistemin seçimine saygı göstererek serbest bırakabilirsiniz.
Eğer bu adımda zoluk çekmediysek ve tamamladıysak Resim 8′a göz atabiliriz demektir ..
Açıklama ve Resim 8
Bu adımda diski biçimlendirmek isteyip istemediğinizi soracaktır.Siz burada “Bu diski aşağıdaki ayarlar ile biçimlendir” seçeneğini seçin,”Hızlı biçimlendir“in yanındaki kutuyu işaretliyim İleri seçeneğini kullanın.

Bu adımdada zorluk çekmediğimizi var sayarak ben diğer adıma geçiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder